ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΤΜΗΜΑ: ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς

Στη λίστα με προτάσεις – επισημάνσεις που ακολουθεί αναφέρονται και αναλύονται κάποια θέματα που χρειάζεται να έχετε υπόψη σας, έτσι ώστε η διαμονή του παιδιού σας στο Σταθμό μας να γίνει με το καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο:

 

  • Το ψάρι είναι βασικό γεύμα που θα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή κάθε παιδιού. Όσοι γονείς επιλέγουν να στέλνουν ψάρι στο σχολείο θα παρακαλούσαμε πολύ, με όποιο τρόπο και αν είναι μαγειρεμένο (ψητό, ψαρόσουπα κτλ.), να έρχεται όσο το δυνατό καλύτερα καθαρισμένο από τα κόκαλα του. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο.

 

  • Εάν κάποιο παιδί έχει ιδιαιτερότητες με το φαγητό ,ύπνο κτλ θα πρέπει οι γονείς να το συζητούν με τις παιδαγωγούς ούτως ώστε να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία για να ακολουθηθεί μία κοινή τακτική αντιμετώπισης τόσο στο Σχολείο όσο και στο σπίτι.

 

  • Το φαγητό θα πρέπει να τοποθετείται σε πλαστικό ταπεράκι, ερμητικά κλεισμένο για να μην υπάρχουν διαρροές και σε ποσότητες που να μπορεί να τις φάει το παιδί. Οι υπερβολικές ποσότητες αγχώνουν και πιέζουν τόσο τις παιδαγωγούς όσο και το ίδιο το παιδί.

 

  • Αποφεύγετε να στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο με παιχνίδια που έχουν μικρά κομμάτια. Μπορεί το δικό σας παιδί να είναι εξοικειωμένο με αυτά και να μη τα βάζει στο στόμα όμως τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος μπορεί να μην είναι, οπότε κινδυνεύουν άμεσα.

 

  • Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε να φοράτε στα παιδιά σταυρούς, καρφίτσες, κοκαλάκια μαλλιών, βραχιόλια και φυλακτά. Αντίθετα, τα παιδιά μπορούν ελεύθερα να φέρνουν βιβλία και παραμύθια στο σχολείο.

 

  • Φροντίζετε να αντικαθίστανται την επομένη μέρα τα ρουχαλάκια, πετσέτες, πυζαμάκια που επιστρέφονται κάθε φορά για πλύσιμο έτσι ώστε να μη μένουν τα παιδιά χωρίς ρούχα. Όσοι γονείς επιθυμείτε να κάνετε ένα φρεσκάρισμα στα ρούχα που τυχόν έχουν μείνει στο σχολείο αρκετό καιρό χωρίς να χρησιμοποιηθούν, μπορείτε να το ζητάτε είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω της διαφάνειας ή του τετραδίου των παιδιών.

 

  • Προσοχή μεγάλη θα πρέπει να δίνεται στα νύχια των παιδιών γιατί κινδυνεύουν να τραυματιστούν τόσο τα ίδια  όσο και να τραυματίσουν άλλα παιδιά.

 

  • Παιδιά για τα οποία υπάρχει υπόνοια ή βεβαίωση γιατρού πως έχουν κάποια μορφή ίωσης δεν θα πρέπει να έρχονται στο σχολείο έως ότου κάνει το κύκλο της η ίωση ή το επιτρέψει ο γιατρός. Το σχολείο δεν έχει τα μέσα νοσοκομείου για να παρέχει φροντίδα σε άρρωστα παιδιά ενώ, από την άλλη, όσα παιδιά είναι υγιή στο τμήμα, κινδυνεύουν να αρρωστήσουν.

 

  • Τέλος, καλό θα ήταν τα παιδιά να μην έρχονται υπερβολικά ντυμένα στο σχολείο γιατί ιδρώνουν εύκολα και δυσχεραίνονται οι κινήσεις τους.

Εκτύπωσε τη σελίδα... Εκτύπωσε τη σελίδα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ
Βρεφονηπιακός
Παιδικός Σταθμός
Νηπιαγωγείο

Δροσιά Θέρμης
τκ 570 01

Τηλ. 2313 021700
Κιν. 6947003700

info@polyhromo.gr
polyhromoschool@gmail.com